fredag den 22. oktober 2010

Man har vel sin favoritplads

Det har i hvert tilfælde Dina. Hun elsker at sidde foran terrassedøren og kigge ud i haven. Det er bare det bedste. Hun holder efterårsferie sammen med børnene, men på mandag skal vi igen til hundetræning. Vi går til lydighedstræning Dina og jeg:) Det er så hyggeligt og hun er faktisk ved at være ret go'. Særligt hvis jeg har noget godt at lokke med, som f.eks. kylling eller pølse, så kan jeg få hende til stort set hvad som helst, det er skønt. Vores søde træner, Birthe, spurgte sidst om jeg ikke kunne tænke mig at komme til prøve med Dina... ØHH! Det havde jeg egentlig ikke tænkt på, men det kunne da være sjovt.
Birthe mente, at hvis vi træner lidt målrettet efter efterårsferien, så kan Dina måske få en fin bedømmelse, for hun er meget lydig. Der er dog lidt forskelligt at arbejde med, så det må vi i gang med. Hun er bl.a. ikke så god til at møde andre hunde, når vi går tur. Hun er overivrig og vil hilse på alt og alle, men når de så nærmer sig, så snerrer hun ad dem. Det er ikke godt, og det skal forsøges elimineret. Derudover skal hun være flinkere til ikke at trække i linen, når vi er ud at gå, det er blevet en dårlig vane, men skulle kunne trænes væk.
Der er lidt at arbejde med, og når vi har de ting på plads og hun har bestået en lydighedsprøve, så vil jeg nok måske prøve lidt ringtræning med hende, så hun kan komme på udstilling og blive avlskåret, men det er stadig kun tanker. Hun har en fin stamtavle og hendes far er kåret som champion ved flere udstillinger. Heiko og Sandra, som ejer den kennel Dina kommer fra siger, at hun ligner sin far, så måske hun har potentiale.

Hvis du går og tænker på at købe en hund af samme race (Coton de Tuléar), så kan du prøve at kigge på denne hjemmeside. Den ejes af Anne-Marie Kold, som er Kennel McMells danske kontaktperson. Anne-Marie har selv tre hunde, alle fra McMell, og hun har fået den ene af sine tæver avlskåret og efterfølgende parret. Luna, som tæven hedder venter hvalpe midt i december. Anne-Marie er medlem af Dansk Kennel Klub og hvalpene vil alle blive stambogsført.

1 kommentar:

  1. Hvor er hun fin. Her i huset er pelsen lidt kort for tiden, sådan måtte det desværre blive. Vi har selv Dodo på snart 2 år, som er en skøn en af slagsen.

    SvarSlet