mandag den 14. december 2009

Snart er det tid til julehilsner

Men først er her lige et stemningsbillede fra forleden, da der blev bagt pebernødder. Jeg havde nogle helt fantastiske hjælpere, de elsker at få lov til at hjælpe i køkkenet og det er med alt lige fra bagning til madlavning. Det sure med opvask osv. tager de også gerne med. Godt for det, for de skulle jo helst ende med at være i stand til at hjælpe sig selv en gang og jeg tror de fleste moderne kvinder sætter pris på en mand der er lidt huslig. Jeg har i hvert tilfælde ikke selv nogen grund til klage.

Efter pebernøddebagningen blev der lagt dej til brunekager, nu hvor jeg var i gang, men så bliver der altså heller ikke bagt mere til denne jul, tror jeg ikke.

Der kom godt med krydderier og mandler i og jeg er sikker på at det er verdens bedste opskrift, den er fra min mormor.

Brunekagerne skal selvfølgelig skæres ultra tyndt og hvad er vel bedre til det end min gamle Raadvad "brødmaskine" eller brødskærer om du vil. Den er helt suveræn til formålet og lige som den gamle Kenwood, så kommer denne gamle Raadvad stort set også kun frem den ene gang om året, hvor der skal julebages.

Skulle du få lyst, så kommer her opskriften på min mormors brunekager:

250 g margarine
250 g mørk farin
1 dl mørk sirup
3 tsk. kanel
1½ tsk. ingefær
1 tsk. nelliker
1 tsk. allehånde
75 g hakkede smuttede mandler
2 tsk. potaske opløst i 1 spsk. vand
500 - 550 g mel

Margarine, farin og sirup smeltes. Krydderierne tilsættes sammen med potaske og mandler.
Massen afkøles. Mel æltes i og dejen laves til ruller som afkøles helt, så de er faste, så er de nemme at skære i helt tynde skiver.

Brunekagerne bages ved 200 grader C. i ca. 8-10 min.

3 kommentarer:

 1. uhm - det ser godt ud! Og nogle søde hjælpere du har. Du har ret med hensyn til hvad drenge bør kunne. Min den yngste Alexander har scoret mange point hos kæresterne/pigerne, når han har lavet en morgenbakke til dem eller aftensmad(noget mange piger ikke en gang kan)

  SvarSlet
 2. Deri har du så ganske ret, Irene. Man kan jo starte med at tage udgangspunkt i, hvad man godt selv kan li' ved en mand, og så prøve at lære sine sønner lidt af det.

  SvarSlet
 3. Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlet