fredag den 30. juli 2010

Appendikostomi


Der er nu snart gået 2 måneder siden Oliver blev opereret. Det går rigtig fint og han er næsten blevet selvhjulpen, når han skal skylles. Får kun en let hånd til at få en rutine kørt ind, så tingene bliver gjort i den rigtige rækkefølge. Der skal hældes vand i skylleposen, findes katheter, plaster og en lille klud. Katheteret skal gøres vådt, så det lettere glider ind gennem stomien osv. osv. Det har været super godt for ham, og vi kan mærke, at hans selvværd er kommet væsentligt i vejret. Mange har spurgt, hvad en appendikostomi er og hvordan den ser ud. Appendikostomi er skabt af to ord appendix, som betyder blindtarm og stomi, som betyder munding eller åbning. Det er en operativt skabt forbindelse mellem et organ og huden for eksempel som i Olivers tilfælde tarmen og huden. Jeg har fået lov til at tage et par fotos af Olivers appendikostomi. Det skal dog siges, at disse stomier kan variere meget i størrelse og Olivers er meget lille. Noget af huden er helet op over stomien, men den lille mørke prik i bunden af det runde ar er faktisk hullet/åbningen han fører katheteret ind i.

Herunder er Oliver ved at føre katheteret ind.Og så er han klar til at koble skylleslangen på katheteret.

Så overbroderet den lille mave er. Det vidner om nogle af alle de mange operationer min lille fyr har været igennem - han er bare super sej, hvis en mor selv må have lov at sige det højt:)

10 kommentarer:

 1. Børn er bare så seje. Jeg ser det også hele tiden her på hospitalet.
  Til gengæld er alle forældre vist lidt tyndhudede, når ungerne skal gå så grueligt meget igennem.
  Det er flot, at han efterhånden kan klare det selv. Kan godt forstå, at det booster selvtilliden.
  Og så må du gerne hilse ham fra mig, og sige, at det var flot og modigt, at han havde mod på at lade sin mave forevige, så andre kan få mere viden om noget "mystisk".

  KH
  Karina

  SvarSlet
 2. Så godt at alt har hele så bra, og den der stomien var jammen mye penere enn de jeg er vant med å se. Det er godt at han er så selvhjulpen nå, og stakkars gutt, håper han slipper å brodere så mange flere ganger på sin mage nå.
  Kh Kristin

  SvarSlet
 3. Han er da rigtig sej - din dreng! Sådan en lille arret kriger! Hils ham og sig tak fordi vi måtte se, hvordan sådan en appendikostomi ser ud - jeg anede det nemlig ikke.

  SvarSlet
 4. Det må en mor godt, når hun har sådan en sej dreng :-) Hvor er der dog meget, man kan blive nødt til at lære at leve med!

  SvarSlet
 5. Tænk at det kan klares med så lille et hul, Charlotte - det er jeg dybt imponeret over. Dejligt også, at han kan klare det selv nu, det må være en glæde for ham! Tak til Oliver fordi vi må kigge på hans maveskind!

  SvarSlet
 6. Det er nu godt, at vi hele tiden kan lære lidt om og af livet hos andre her i blogland. Tak for det, Oliver og Mor.

  SvarSlet
 7. En mor må vist gerne sige sådan....
  Superdejligt, at det bare har virket så godt!

  SvarSlet
 8. Jeg er meget imponeret over hvor godt appendikostomien er lavet, og hvor godt det hele fungerer med skylning, at han klarer det selv - en sej gut, det er han nu:-)

  SvarSlet
 9. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer, de varmer både Oliver og mor - han er faktisk lidt stolt.

  SvarSlet
 10. Hej Trillemor!
  Jeg kender godt den stomi som din søn Oliver har, har den nemlig selv også! Er hel overrasket over at læse alt det du har skrevet om her på din blog! og billederne er også pæne for de minder om min mave, kender det selv men har aldrig mødt eller læst om en anden der havde det samme som mig, så det lidt sjov men alligevel imponerende!
  Er hel enig med at den stomi er rigtig god, og gør at man er mere selvværd for det har den gjort ved mig!
  -Ved godt det et gammelt indlæg fra dig men har ikke set den før nu, så ville bare lige gi' et kommentar!

  SvarSlet