søndag den 1. august 2010

En dejlig overraskelse

I går formiddags, sagde Palle pludselig, når du er færdig, skal vi lige ud og køre. Ok, sagde jeg, hvad skal vi. Det ville han dog ikke ud med. Vi stoppede hos mine forældre og tog dem med i bilen. Ingen ud over Palle vidste tilsyneladende hvad denne tur gik ud på. Vi kørte syd på - til Rebild. Palle havde hørt i radioen, at der var håndværker- og husflidsdage og mente, det måtte være interessant for min mor og mig at komme ud og se, hvad det gik ud på. Min far var mest med for at Palle ikke skulle kede sig:) Og sikken en dejlig overraskelse. Endnu en grund til at jeg bare elsker den mand:) Der var trædrejere, glaskunstnere, glasslibere, nogle der lavede pergament kort og tasker af foldet papir, damer der sad og lavede strømpenisser osv. osv.

Der var en der sad og lavede disse søde små filtede bamser i nålefilt.

En der lavede sivflet.

Og flere der sad og kniplede.
Specielt Gitte Pedersen, som underviser i kniplingens kunst, fascinerede mig. hun havde lavet de smukkeste veste og tørklæder, kniplet i ganske almindeligt strikkegarn. Nogle havde bildt hende ind at man ikke kunne kniple i almindeligt garn, men hun ville nu prøve det af, og nogle af resultaterne er vist her under. På denne hjemme side, kan du se flere af Gittes modeller. Du skal gå ind under knipling og Orkis, herefter klikke på nederste fane - tørklæder og sjaler, de er fantastisk smukke. Jeg kan bare sige én ting: Jeg vil lære at kniple:)

6 kommentarer:

 1. Hvor er det dog smukke sjaler - jeg var slet ikke klar over, at der er nogen, der knipler stadigvæk. Når det er i en nutidig udgave som her, giver det en ekstra dimension til den gamle tradition, som jeg troede kun fandtes på Frilandsmuseet.

  SvarSlet
 2. Kan man ikke låne din mand engang, det ville da være dejlig.
  Hold da op nogle flotte ting de har lavet.

  SvarSlet
 3. Sikke da et herligt Slaraffenland din mand tog dig med til. Det er så smukke ting, du har taget billeder af. Gid jeg havde sådan en Palle, suk!
  Det minder mig om, at jeg har et knippelbræt og pinde i en flyttekasse. Tror jeg kan huske slagene i kniplingens kunst.

  En god søndag aften til dig

  SvarSlet
 4. Dejlige sjaler. Men de små bamser er altså også søde.

  SvarSlet
 5. Smukt! Og sikke en dejlig mand, han er da i hvert fald en særlig betænksom én af slagsen :)

  SvarSlet
 6. Madame, jeg troede faktisk også det mest var ældre damer der knipler, men hende der har lavet disse veste og sjaler er ganske ung og det var smukke ting hun havde lavet. Jeg tror tiden med kniplede flaconer og kraver er passé.

  Helvig, jeg er heldig, og jeg ved det godt:)

  Manna, som sagt han er en dejlig mand og du må da have gang i kniplebrættet igen, gid det var mig der kunne - vil altså have det lært.

  Eva, de var bare så søde de bamser, dem kunne jeg heller ikke stå for.

  Onkel Anne det er han - i høj grad og jeg elsker det:) Tror det er vigtigt med gensidig betænksomhed, for et godt liv sammen.

  SvarSlet