fredag den 4. juni 2010

Tyndhudet

Eller måske lidt sprød. Det er nok den bedste beskrivelse af hvordan jeg har det for tiden. Jeg kan mærke den knugende fornemmelse inden i - den man altid får, når man ved der er noget ubehageligt eller trist/kedeligt i vente.

Søndag eftermiddag vender Oliver og jeg snuden mod Fyn Vi har en operation i vente - igen igen for jeg ved snart ikke hvilken gang. Det skal foregå på Odense Universitets Hospital, også kaldet OUH og han skal under kniven mandag forhåbentlig allerede fra morgenstunden, så vi kan få det overstået.

Oliver er født med et misdannet bækken og anal atresi, altså uden endetarmsåbning. Desværre er det, det man kalder en høj atresi, hvilket betyder, at lukkemusklen enten er meget beskadiget eller slet ikke er der, Olivers er der ikke. Han har de sidste 5-6 år dagligt fået lavet en tarmskylning, hvor der op i endetarmen føres et katheter, som vi hælder knap 1 liter vand i for at skylle tarmen ren for afføring. På denne måde kan han holde sig uden sivende afføring, som han ville have, hvis vi ikke skyllede. Han er nu imidlertid blevet så gammel, at det kunne være rart at være lidt mere selvhjulpen og derfor skal han på mandag have lavet en appendikostomi - en lille stomi (åbning) på maven ved blindtarmen, hvor han selv skal lære at skylle sig i gennem.

Han har været i narkose SÅ mange gange og det er desværre ikke noget man som mor bliver immun overfor - heller ikke selv om man selv arbejder som sygeplejerske, det er der både fordele og ulemper ved.

Nu vil vi bare gerne have næste uge overstået og der bliver jo nok i den tid igen lidt stille her på bloggen, medmindre jeg kan finde ud af et eller andet med noget trådløst netværk, hvis jeg har overskudet til det, vi får se. Det er som sagt ikke før søndag vi smutter sydøst på.

11 kommentarer:

 1. Håper alt går bra og at han ikke får noen infeksjoner slik at han må reoperere. Det er jo en stor operasjon han skal igjennom stakkars og det er ikke den operasjonen man helst vil ha i ung alder. Dere får ha all mulig hell og lykke, jeg skal tenke på dere.
  Knus fra Kristin

  SvarSlet
 2. Kære Trillemor,

  uanset hvor mange gange ens børn har været i narkose, så bliver det bare aldrig "a walk in the park".
  Jeg kan så godt følge dig - min datter er hjertebarn + en tarmsygdom , og er opereret både på OUH og i Skejby.
  Der er altid uvisheden, bekymringerne, angsten - uanset hvor lille et indgreb det måtte være, uanset hvor lidt der reelt kan gå galt så er det bare aldrig sjovt.

  Jeg håber I - trods alt - får et godt ophold på OUH, og at det hele må forløbe godt og at Oliver bliver glad for hans tilkommende selvhjulpenhed:-)

  Pas på dig selv.

  SvarSlet
 3. Åh, Charlotte, det er hårdt, og jeg kan godt forstå, du føler dig tyndhudet!

  At blive selvhjulpen må være dejligt - det er dog et lyspunkt. Jeg sender varme klem og håber, I kommer godt gennem den næste uge og alle de spekulationer, der følger med.

  SvarSlet
 4. Åh - øv. Håber, det giver gode resultater, så han kan blive begyndende flyveklar!
  Iøvrigt - af alle kirurger er Niels Qvist ihvertfald højt på min hitliste. Jeg tror det er godt, Oliver stadig hører til børneafdelingen, når nu han skal være indlagt. Voksenafdelinger er vist knap så hyggelige (specielt ikke for dem, der kun lige er blevet gamle nok til at være der)

  SvarSlet
 5. Tak, Kristin. Vi er heldigvis selv meget opmærksom på skærpet håndhygiejne efter et kirurgisk indgreb.

  Sandra, du har bare SÅ meget ret og tak for din hilsen

  SvarSlet
 6. Tak, Madame. Og ja selvfølgelig er ser også lyspunkter, nu skal det bare overståes:)

  Christunte, vi er helt og aldeles trygge ved Niels Qvist, det lyder som om du kender ham godt. Han har bare været så god i hele vores forløb. Og ja, heldigvis er Oliver stadig ung nok til børneafdelingen:)

  SvarSlet
 7. Sikken omgang I skal igennem...
  Jeg føler med jer alle, både Oliver og resten af familien, som uvægerligt vil være berørt af det... Som mor vil man altid være sårbar, når det er sine børn det handler om; samtidig med at du skal ta' vare på og støtte sønnike, skal du også tænke på dig selv. Og uanset hvor professionel du er i dit job, kan det være en barsk omgang...
  Jeg sender de varmeste tanker og de bedste ønsker om en vellykket operation til jer alle...

  Britta

  SvarSlet
 8. Å, jeg tenkte ikke på deres håndhygiene, jeg tenkte på de infeksjoner som kan oppstå på et sykehus, har en nabo som har vært gjennom det samme nå som fikk infeksjoner pga at det ikke ble helt rent i operasjonssåret. Du som er utdannet sykepleier vet jo selvfølgelig hvordan det skal håndteres etter på, jeg beklager hvis jeg skrev noe som kunne misforstås.
  Knus

  SvarSlet
 9. Britta, tak for din omsorg og vores børn er jo vores kæreste. Vi går gerne gennem ild og vand for dem og vil gerne fjerne enhver sten, som ligger i vejen, desværre kan ikke alle sten fjernes og så man bare prøve at være der så godt man kan, men der ingen tvivl om at det er en barsk omgang for sådan en lille fyr, han har mange bekymringer på den konto og det er synd i så ung en alder, men også lærerigt.

  Kære Kristin, du blev ikke misforstået, jeg kender godt til de problemer der kan opstå i forbindelse med en operation. Og det er sandt at man bare må håbe alt går vel uden komplikationer som f.eks. en infektion:)

  SvarSlet
 10. Kære Charlotte og Oliver. Jeg vil tænke på Jer på mandag, og alt mulig held og lykke herfra os alle. Oliver er den allersejeste, humoristiske, mest glade og tapre fyr jeg kender. Han har alle forudsætninger for at stå det godt igennem, det er nemlig ikke de værste egenskaber man kan have:-) Kærlige tanker og pøj pøj Charlotte

  SvarSlet
 11. Tusind tak, Charlotte. Det har vi vist også brug for, for lige nu er han ikke så sej. Som mor kender man sine lus på travet og jeg kan sige dig han er hundeangst, selv om han gør alt for at skjule det. Hvad mig selv angår... så er jeg vist mere sprød (labil) end jeg normalt plejer når vi skal afsted. Jeg har det bare SÅ træls denne gang, og har tudet det halve af dagen og kan slet ikke spise noget, det ligner jo ikke ligefrem mig, vel? Kan næsten ikke vente på at få mandagen overstået:(

  SvarSlet