onsdag den 24. februar 2010

Vinterferie


Vi har vinterferie og den er helt uden bestemt formål, bare hygge her hjemme. Drengene har brugt formiddagen med elastikspring, så nu kan undertegnede vist starte forfra på rengøringen. Det gider jeg nu ikke i dag og drengene får nok også selv besked på at svinge støvsugeren. Jeg er nødt til at udnytte, at Palle er på arbejdet. Han havde fri mandag og tirsdag, det var, hvad det kunne blive til for hans vedkomne. Når jeg siger at jeg skal udnytte at han er på arbejdet, så er det ved computeren jeg mener. Han er begyndt at slægtsforske og når han først får sig sat og begynder sine søgninger, så er det komplet umuligt at komme til computeren, den ene time tager bare den anden og han er helt opslugt. Det er faktisk også rigtig spændende og jeg er også blevet grebet lidt af det. Det er egentlig meningen, at han vil bruge aftenerne på det, når jeg er på arbejdet, men lige nu er nyhedens interesse stor. Han har alle rede fundet helt tilbage til en af sine tip tip tip oldeforældre, og herefter begynder det at blive svært at læse, hvad der står i kirkebøgerne. På min morfars side er der også lavet en slægtsbog, som fører tilbage til min tip tip tip oldefar, han havde 3 fornavne, Magnus Philip Adolf. Han var født i Tyskland, hvorfra han stak af, fordi har ikke ville være præst som sin far - som jo så egentlig er min 4 x tip, gad vide hvad har hed...

8 kommentarer:

 1. Slægtsforskning lyder rigtig spændende Charlotte. Kan man gøre det over nettet?? Jeg troede man skulle være begravet i gamle kirkebøger på landsarkivet..Historien om den tip-tip-tip oldefar lyder ellers spændende...Jeg vidste da godt, at der var en lille snert af tysk blod i dig...:-)))

  SvarSlet
 2. Trillemor og -far. Velkommen i klubben af slægtsforskere. I juledagene mødtes jeg her i DK med fjerne slægtninge fra Australien. Min tipoldemors søster udvandrede. Kontakten blev skabt ved at jeg så en efterlysning af mine tipoldeforældre på dis-danmarks hjemmeside.

  Charlotte - kirkebøgerne op til ca. 1925 og nogle områder endnu nyere finder du på www.arkivalieronline.dk. Det kræver kun at du lader dig registrere og ellers følger anvisningerne på hjemmesiden.

  SvarSlet
 3. Jeg kan godt forså, I er blevet grebet af slægtsforskning, Charlotte, det er fantastisk spændende - og dejligt at man kan bruge nettet til at finde ud af meget nu. Hvis ikke det var så tidsrøvende, kastede jeg mig også mere over det, men jeg tror, jeg venter, til jeg bliver efterlønner.

  SvarSlet
 4. Jeg venter også til jeg er færdig på arbejdsmarkedet. Det er for tidskrævende, da man jo også har mange andre interesser der skal plejes.
  Trillemormor

  SvarSlet
 5. Charlotte, du skulle bare vide... Der er meget mere end en lille snert tysk blod i mig:-) Jeg er nærmest tysker... Min farmor var det man under krigen kaldte en feltmadras og min far er resultatet af en affære hun havde med en tysk soldat. Ta' den;-) og som Janne ganske rigtigt fortæller, så kan man komme rigtig langt via www.arkivalieronline.dk.

  Janne det lyder rigtig spændende med dine slægtninge i Australien, jeg har jo så nok nogle der befinder sig i Tyskland og jeg ved at flere af min morfars onkler udvandrede til USA. Indtil videre koncentrerer vi os mest om vores lige blodlinier, men det kan da godt være at det med tiden bliver mere omfattende, vi er jo ikke så gamle endnu.

  Madame, jeg forstår godt du venter, for det er noget af en tidsrøver og man må jo prioritere sin tid. Det var som sagt egentlig også bare lidt tidsfordriv Palle ville lave, når jeg er på arbejdet, det er jo unægteligt mange aftener han er alene, da jeg er fast aftenvagt:-)

  SvarSlet
 6. Mor, nu har vi jo også lavet lidt af forarbejdet, men din familie på mormors side, den er svær, det bliver dejligt når du stopper, så du kan hjælpe med at knække den nød;-) Det bliver også dejlig for mange andre ting:)

  SvarSlet
 7. Slægtsforskning er sjovt og meget spændende. Jeg slægtsforsker også, jeg har også undervist i det. Så hvis der er noget I ikke kan finde ud af, så kan I bare sende en mail. Så vil jeg gerne hjælpe.
  Merete

  SvarSlet
 8. Det lyder rigtig godt Merete. Det vil jeg have in mente

  SvarSlet