mandag den 15. februar 2010

Fastelavn er mit navn...

... boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller få, så laver jeg ballade. Mon ikke vi alle sammen kender den lille sang. Den er i hvert tilfælde blevet sunget til hudløshed hvert år på denne tid. I år er ingen undtagelse. Altså ingen fastelavn uden boller. Jeg har verdens bedste opskrift på fastelavnsboller. De hedder egentlig cremeboller med chokolade og det er en opskrift fra min lille kinabog, skrevet af fra min mors opskrifter inden jeg flyttede hjemmefra. Min mor samlede i 70'erne opskrifter fra Amo og Gluten og denne er en af dem. For mig er kunsten at få cremen til at forblive inde i bollerne.

Lige netop dét lykkedes i går eftermiddags, da jeg bagte fastelavnsboller, og de blev rigtig lækre, præcis som de skal være, med masser af creme inde i bollerne og ikke rundt omkring dem på pladen:-)

Og så lige en gang chokoladeglasur på toppen og de er klar til at fortære, hvilket de også blev i løbet af ingen tid.

Kan du få cremen til at blive inden i bollerne, når du bager cremeboller?

8 kommentarer:

 1. Uhm, de ser lækre ud:-)
  Herhjemme bliver cremen inden i fastelavnsbollerne, hvordan ved jeg dog ikke - det er nemlig min mand som laver dem!

  SvarSlet
 2. Det var selvfølgelig også en løsning:-) Jeg er dog efterhånden ved at have lært det med cremen, men øvelse gør jo også mester:)

  SvarSlet
 3. Både og :-) Sidste jeg bagte de boller, flød det rundt på pladen. Ellers plejer det at lykkes rimeligt ok :-)

  KH Gittemay

  SvarSlet
 4. Jeg kan også nogenlunde finde ud af det - men jeg fletter også hjørnerne ind to gange - hvilket så resulterer i meget dej lige i midten *G*

  SvarSlet
 5. Ja, Gittemay, det er lidt af en kunst, de er jo bedst med cremen inden i:-)

  Xanita, det er nogenlunde det jeg også gør, jeg har også meget dej i midten, men når bare det er en god dej der ikke er for tør, så synes jeg ikke det gør noget, hellere det end at dejen ligger ved siden af, ikk'?:-)

  SvarSlet
 6. Jeg kan godt får cremen til at blive inde i bollen. Men for en sikkerheds skyld, så kommer jeg hver enkel bolle i en muffins form inden de bages. Så flyder cremen ikke ud.
  Merete

  SvarSlet
 7. Merete, det var da en super god idé.

  SvarSlet
 8. Hvor finder jeg denne opskrift??? - Den ser superlækker ud, og vil gerne prøve den... :-)

  SvarSlet