onsdag den 18. maj 2011

Tankeflugt

Tankerne flyver i dag. Jeg ved godt hvorfor. Min svigerfar er inde og blive opereret for prostatacancer. Først det, og så 38 strålebehandlinger har han i vente. Han var stille - ualmindelig stille i morges, da Palle kørte ham ind på sygehuset på vej til arbejdet. Jeg forstår ham godt og føler med ham. En kollega har netop mistet sin far, som også havde haft cancer i prostata. Hos ham havde det spredt sig til bl.a. knoglerne. Det har jeg ikke fortalt ham og han behøver heller ikke få det at vide, det kan han jo ikke bruge til noget. Vi krydser fingre og håber det bedste. De undersøgelser og scanninger han allerede har fået lavet tyder på at det kun sidder i prostata og er indkapslet det betyder heldigvis, at den behandling han er tilbudt er det der betragtes som en helbredende behandling, så der er ingen grund til at male fanden på væggen, men det giver dog stadig anledning til lidt tankeflugt.

7 kommentarer:

 1. Det giver helt sikkert anledning til tanker for jer alle. Jeg håber det bedste for din svigerfar.

  SvarSlet
 2. Åh... Sender jer de bedste tanker...

  Vi har selv fornylig haft det inde på livet, da min svoger fik konstateret cancer i halsen. Da han for nogle få måneder siden fik det konstateret, lød "dommen" på 30% chance for at blive helbredt - med nedsat hørelse og ødelagt stemmebånd til følge. Han er nu efter strålebehandlingerne erklæret rask og skal snart begynde at arbejde - og stemmen og hørelsen har han i behold... Det er så stort at det kan gå så godt, men der er sørme rendt mange tanker igennem vores hoveder mens det stod på. Så jeg føler med jer alle; det kan blive en barsk tid I går i møde...

  Et trøstende knus herfra...
  Britta

  SvarSlet
 3. Puha for en masse tanker i alle må have i øjeblikket. Jeg håber naturligvis det bedste for "svigerfar" og jer.

  SvarSlet
 4. Lad os håbe på det bedste. Det giver selvfølgelig tanker både hos patienten og familien. Og desværre varer det jo lidt, inden der er vished.

  SvarSlet
 5. Uha, sådan en dag kan være lang at komme igennem. Det er sådanne dage jeg hader at være sygeplejerske - man ved alt for meget.
  God bedring til ham, - og pas godt på hans søn.

  SvarSlet
 6. Hvor er det godt at læse, at det ikke har spredt sig, Charlotte! To af vores venner opdagede alt for sent, at de havde prostatakræft og døde med ½ års mellemrum - det var gået i ryggen på dem begge. Jeg tror, du kan være rolig, selv om det er voldsomt med 38 strålebehandlinger.

  SvarSlet
 7. 1000 tanker herfra. Jeg går jo selv i det med min far lige nu. Han fik også 38 strålebehandlinger sidste sommer. Det var hårdt, men det har givet ham ekstra tid. Jeg krydser fingre og håber det bedste.

  SvarSlet