tirsdag den 24. maj 2011

Signalværdi

Nogle gange i de forgangne år har vi taget børnene ud af skolen fra nogle dage til ca. en uge, for at tage på ferie. Når man som vi, har fire børn, kan der spares mange penge ved ikke lige at rejse i skolernes ferie. Da farmor blev 60 år ville hun gerne have hele familien med til Tenerife og når vi skulle så mange afsted, ville hun selvfølgelig også gerne spare lidt og valgte derfor også at invitere uden for skoleferietiden. Vi har altid sørget for at bede om fri i god tid og sørge for at vi nogenlunde ved hvor meget de skal nå at læse og regne osv. Egentlig har jeg ikke set det som et problem, men føler mig dog altid lidt truffet, når vi hvert år fra skolen får et standardbrev, hvori man opfordrer til at undgå at tage eleverne unødigt ud af skolen bl.a. for at holde ferie.
Derfor kan jeg altså heller ikke lade være med at blive en lille smule forarget, når mine drenge bliver sendt hjem fra skole i rigtig mange timer, fordi deres lærer skal på ferie. Det er sket flere og flere gange de sidste år. Så skal én på skiferie, så skal en anden på skiferie, så skal én besøge noget familie og senest kom så Anders' matematiklærer og meddelte at han ikke kommer de næste to en halv uge fordi han på onsdag rejser på ferie i to uger og han skulle bruge mandag og tirsdag til at få pakket. Hallooo! Der er altså kun 1 måned til sommerferien og min søn får ingen vikar i to en halv uge, han kan bare gå hjem. Det er vist godt han "kun" går i 7. klasse og ikke har svært ved sit pensum. Jeg undrer mig bare over hvor signalværdien er.

6 kommentarer:

 1. Jeg kan bestemt godt forså, du undrer dig, Charlotte - jeg er himmelfalden og anede ikke, at lærerne tager på ferie uden for skoleferierne og endda i ugevis! Det er da dobbeltmoralsk, når skolen giver jer et brev som det, du fortæller om.

  SvarSlet
 2. Moral er godt - dobbeltmoral er dobbelt så godt... ;o)

  Det har vi også oplevet, og jeg bli'r også lidt knotten. Lige netop derfor har vi også de sidste to år valgt at holde ferie udenfor skoleferierne; når lærerne kan tillade sig det, kan børnene også... !!! Jeg har ellers tidligere holdt helt fast i at man holder ferie når børnene har ferie, men da det har været svært for både Kent og mig at få ferie sammen i skoleferierne, har jeg måtte skifte mening. Jeg har det ikke specielt godt med det, men alternativet er at vi måske ikke kan holde ferie sammen.

  Håber du er klar til at sende drengene af sted i morgen. Der er skønt i Sæby; der har Amalie også været med SFO'en. Hun kommer hjem fra Bornholm på fredag; det er mange dage hun er væk, så vi glæder os til hun er hjemme igen...

  Go' tirsdag til dig...
  Kh Britta

  SvarSlet
 3. Goer hvad jeg siger, ikke hvad jeg goer!!!!! den kender vi alle (desvaerre).

  SvarSlet
 4. Der er jo mange måder at gøre tingene på, og meget forskellige retningslinjer på skoler/kommuner. Lærerne har de senere år fået mulighed for at holde noget ferie på skoledage (så får lærere også mulighed for at komme på billig ferie/holde ferie med deres ægtefæller eller fejre farmors fødselsdag på Tenerife). På min skole ville det være utænkeligt, at man bare fik fri i 7. klasse. Der ville læreren skulle lave et undervisningsprogram, og måske ville en kollega så vikariere/holde øje, eller eleverne kunne arbejde selv på en fremlæggelse, opgave el.l. på skolens bibliotek. Det manglede da bare, for det er slet ikke ok bare at give fri!

  Og bare lige for en ordens skyld, så arbejder lærere lige så mange timer som andre...., men det er jo en helt anden historie:)

  SvarSlet
 5. Vi har en lærer, som af en eller anden grund har haft flere måneders afspadsering til gode. Jeg er klar over, at det er et job som alle andre, og at tingene skal gå op i en højere enhed. Men jeg føler mig måske lidt mere ramt, når det går ud over min søn i afgangsklassen. For der er bare ikke mange vikarer, der magter at overtage fysikforløbet og få ungerne gjort klar til eksamen.

  Vi har en gang hevet flokken ud en uge. Bagefter bad de os om, at det ikke skulle ske igen. De mente selv, at der var løbet for meget forbi deres næser. Skulle jeg finde på at spørge idag, kan det godt være, at sværet er et andet. Dengang gik Sara og Jakob i 1. og 4. klasse.

  SvarSlet
 6. Hos os har vi en lærer, der har været sygemeldt i månedsvis....det hindrer dog ikke at vi ser hende jævnligt i bybilledet. Jeg ved godt, at meget kan ligge til grund, f.eks. er stress jo ikke det samme som at man ikke kan gå tur med hunden, købe ind eller vaske bilen, men det undrer min 11-årige datter ret meget, at denne lærer er syg og så er allevegne (bortset fra på skolen) hele tiden. Vi har også tidligere lusket os til en ferie udenfor skolernes sommerferie, men den går ikke længere, synes vi, nu er de for store og mister for meget på en uge. Men fristende er det

  SvarSlet