mandag den 4. april 2011

Om igen, desværre

Min lille fine hund, var ikke fin nok, desværre. Der var en del ting der kunne ønskes bedre, og efter sigende skulle det være ting jeg kan træne hende ud af, så vi må i ringen igen og øve. Hun har også kun nået at være afsted fem - seks gange og det er åbenbart ikke helt nok. Det største minus er nok hendes pels. Vi har været nødt til at være lidt hård ved hende for at rede filter ud og derfor er pelsen ikke så fin lige i tiden, men jeg håber det bliver bedre i løbet af sommeren, så vi kan prøve at udstille igen i august eller september.
Jeg har på ingen måde tabt modet, men jeg er selvfølgelig lidt skuffet.
I "vores" ring var der 45 hunde i andre racer (bassets og beagles), der skulle bedømmes inden cotonerne og jeg syntes dommeren tog sig vældig god tid til dem, med det resultat (i hvert tilfælde efter min og flere andres fornemmelse), at cotonerne blev jappet igennem, fordi tiden var ved at skride. På flere billeder der blev taget af mig og Dina mens vi var på gulvet, kan jeg se, at dommeren slet ikke kigger den vej vi er. Derfor har jeg svært ved at acceptere nogle af de kritikker vi har fået, men kan jo desværre ikke rigtig gøre noget ved det, jeg håber bare vi får en anden dommer næste gang, for ham her er jeg altså ikke specielt begejstret for, slet ikke når han kan dømme uden at kigge. Prøv engang at kigge på billederne her under.
Nå men i det mindste fik hun ros for at have et, som dommeren udtrykte det; "herligt glad udadvende temperment" og hos tæller det højst, men det rækker jo desværre ikke til at få stamtavle på hvalpe, så det må altså blive en ommer.

5 kommentarer:

 1. Åh, det var rigtig synd, Charlotte - men det er godt, du ikke har tabt modet! Det virker meget tilfældigt, om hunden får en god bedømmelse. Jeg håber, Dina får en fair behandling næste gang, hvis du gerne vil have stambogsførte hvalpe.

  SvarSlet
 2. Hun ser ellers så lækker-fin ud. Jeg er ked af, at I ikke slap igennem.

  Når det så er sagt, så forstår jeg ikke helt systemet omkring godkendelse. Vi har hunde med de flotteste tavler, det burde næsten være nok i sig selv. Min lille Dodo er klippet lige nu. Så er der ikke en chance. Men hendes kvalitet sidder da ikke i hårlængden? Hun har et fantastisk sind, og hendes bygning og dimensioner er den samme uanset hårlængde. Hm. Heldigvis er de bare nogle vidunderlige skabninger, vores små "tøser"

  SvarSlet
 3. Øv, hvor ærgerligt, men som du selv skriver er hendes temperament det aller vigtigste for hun er jo frem for alt en FAMILIEhund. Jeg synes hun ser smuk og skøn ud og jeg synes også dommeren er noget (læs: meget!) fraværende under bedømmelsen. Glæder mig helt over at vi har valgt den del af coton-verdenen fra.....

  SvarSlet
 4. Ja han ser lidt ukoncentreret ud den dommer. Saa lad os give hende hendes foerste blogpris for at vaere en smuk dejlig hund lige til jeres familie.

  SvarSlet
 5. Madame, jeg synes det er mest fair over for eventuelle købere at de ved de får en raceren hund, især fordi denne race jo er allergivenlig. Det er overordentlig vigtigt at der ikke blandes andre racer mellem disse, netop for at opnå denne allergivenlighed, derfor er det vigtigt med avlskåringen, men jeg er synes det er et tungt system og jeg er ikke sikker på det bliver en livsstil for mig, det virker i mine øjne for korrupt. Men det kan også være fordi jeg lige nu er farvet af skuffelsen.

  Susanne, du har helt ret, jeg forstår heller ikke det skal være så svært, når vores stamtavler er fine, men heldigvis kan vi dagligt glæde os over de kæreste små væsner:)

  Moster Tulle jeg forstår godt I har valgt det fra, men det er svært, når man drømmer om små søde hvalpe - kald mig bare skruk - havde jeg haft råd er jeg sikker på jeg havde fået flere børn (ikke nu vel at mærke, men da jeg havde alderen til det:)) - Man kan vel sige at der forsøges at kompenceres, der er alt for længe til der kommer børnebørn;)

  Tak, Lin. hun er heldigvis som skabt lige præcis til vores familie, men én dommer alene får ikke lov at afgøre om hun kan avlskåres eller ikke:)

  SvarSlet