onsdag den 29. februar 2012

Feodora

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker chokolade. Især mørk ædelbitter chokolade. Én af favoritterne er Feodorachokolade. Den lækreste chokolade fra Tyskland.
Vidste du, at Feorodorachokoladen er opkalde efter en tysk prinsesse, som var søster til den sidste tyske kaiserinde?

Feodora blev født i 1874 og voksede op på slot Primkenau i Niederschleisen som den yngste af i alt 4 søskende. I 1879 blev hendes ene søster forlovet med prins Wilhelm af Preussen, som senere blev Tysklands sidste kaiser. I 1910 bevilligede kaiserinden personligt, at Feodoras underskrift sammen med våbenskjoldet for Schleswig-Holstein-Sonderburg-Augustenburg måtte anvendes sammen med den ædle chokolade.

Prinsessen var en meget talentfuld malerinde. Hun har malet mere end 300 skitser og billeder.

Hvorfor nu al denne snak om en tysk prinsesse...

Det er såmænd fordi den omtalte guide fra i går fortalte historien om prinsesse Feodora. En historie, som fandt sted på Gråsten Slot. Det siges, at prinsessen tilbragte sommermånederne i Nordtyskland på slottene Sonderburg (Sønderborg), Augustenburg (Augustenborg) og Gravenstein (Gråsten). Hun udviklede her en stærk hjemstavnsfølelse. Hun følte en dyb forbundenhed med de stille, stærke mennesker, skønheden i landskabet og den dybe nordtyske himmel, som prægede hele hendes liv og frem for alt hendes kunst. Hun blev ofte set sidde med et staffeli neden for slottet og male udsigten ud over bugten. Det siges da også at den lille bugt foran slotshaven kaldes Feodoras bugt, netop efter hende.

Jeg synes altså historie kan være særdeles spændende. Og nu er jeg næsten helt sulten efter et stykke lækkert chokolade - gerne Feodora - naturligvis:-)

1 kommentar: