tirsdag den 28. september 2010

Var der nogen der sagde pubertet?


Det var mandag morgen og jeg fornemmede godt at han bare ikke gad stå op i dag. Gad ikke svare og gryntede bare lidt. Jeg lod ham ligge lidt. Efter 10 minutter var der stadig ikke liv på værelset. Jeg satte mig på sengekanten og kløede ham lidt på ryggen, det afviste han, tydeligt - ok, så vidste jeg, at det ikke var i dag jeg kunne komme igennem med noget fornuftigt. Da yderligere 10 minutter var gået blev jeg lidt mere bisset og nu skulle han altså stå op, ellers ville det ende med at han kom for sent i skole. L A N G S O M T kom der liv i ham, men han sagde ikke et ord. Svarede ikke brødrene og vrissede bare af dem. De lod ham heldigvis være, er ved at have lært at det er det bedste, hvis man ikke gider ballade om morgenen. De tre var hurtigt færdige og gik til skole i god tid, mens han stadig ikke rigtigt kunne komme i gang. Da han kun manglede at pakke tasken, gik han i stå igen. Jeg satte mig ind ved siden af ham. "Er du lidt træt i dag?" Hovedrysten var svaret. "Er du skidt tilpas?" Endnu engang hovedrysten. Flere spørgsmål vedr. kammerater, skolen, lektier, lærerne, dagens fag. Alle blev besvaret med nikken eller hovedrysten uden jeg blev meget klogere. "Er det bare sådan en rigtig øv-dag, hvor det hele bare er træls" Mmm - efterfulgt af nikken. "Ok, det er bare rigtig træls for dig at du har det sådan, men jeg er sikker på det går over igen - kom du nu afsted, klokken er næsten otte" Han kiggede på mig, lagde hovedet på min skulder og lukkede øjnene. Lidt efter rejste han sig, tog sin taske og var på vej ud af døren. Det var køligt til morgen og så ud til regn. Jeg vidste han skulle med skolen op i Hammer Bakker og cykle på mountainbike, så jeg nævte selvfølgelig at det kunne være en god idé med en jakke, så han ikke blev våd, hvis det skulle blive regnvejr. "Det er vel så mit problem" sagde han og smuttede ud af indkørslen. Jeg valgt at lade ham gå.

I morges havde piben en helt anden lyd. Han var ikke i sin seng, da jeg ville kalde. Han var slet ikke i huset. Lidt over 7 kom han hjem. Han havde lige været en tur oppe hos mormor og morfar for at sige hej, inden mormor skulle på arbejdet. Glad og trallende var han, snakkede om løst og fast med både mig og brødrene. Heldigvis er de fleste morgener sådan og i dag ville han gerne have jakke på, for det var nu lidt koldt til morgen... - Var der nogen der sagde pubertet?

7 kommentarer:

 1. Det lyder som om...heldigvis er de da glade det meste af tiden.

  SvarSlet
 2. Hmmm... Hvis det kan være til "trøst", kan jeg fortælle at de fleste piger er MEGET værre... ;o) Sådan én har jeg p.t....
  Min store knægt var ganske fredsommelig og fornuftig i den alder; min store datter var uudholdelig, og den næste slægter storesøster på... Men de er jo alligevel skønne, som de er - og jeg husker da vist godt, hvordan jeg selv var som teenager... ;)

  Go' dag til dig og dine...

  Britta

  SvarSlet
 3. Det lyder som om, din søn har en meget forstående mor, Charlotte. I virkeligheden kender vi vist alle til at have en rigtig møg-dag :-)

  SvarSlet
 4. 1) Det bliver meget værre.

  2) Det går over.

  Og således opmuntret må du have en god tirsdag aften:)

  Men hvor har du fundet den skønne baggrund? Den passer jo lige til min give-away. Jeg er bare ikke så god til det med baggrunde:(

  SvarSlet
 5. Arme stakkel. Jeg kan blive noget så glad for, at man ikke skal igennem den periode mere end én gang!
  Dejligt, at han har en forstående mor, der øver sig til 3 (Tre!) på én gang!

  SvarSlet
 6. Ja, Helvig, heldigvis:)

  Britta, jeg har godt hørt, at piger er værrer end drenge. Det er nok bare lige der, hvor jeg ikke vil være i stand til at sammenligne;)

  Madame, jeg prøver. Men man kan vel altid være i tvivl om man gør det rigtige.

  Tak, Eva - kan så bare glæde mig over at jeg forhåbentlig er vokset med opgaven til når de tre andre kommer i puberteten sandsynligvis mere eller mindre på én gang;)

  Christunte, ja, SUK! Men det trøster mig at mine børn, trods et meget lige ydre, er vidt forskellige og det tror og håber jeg også de bliver i puberteten:)

  SvarSlet
 7. Forresten, Eva. Jeg har skrevet hjemmesiden du kan bruge til din give away som kommentar til dit indlæg, så jeg dermed også deltager i lodtrækningen;)

  SvarSlet