tirsdag den 9. juni 2009

De skønne skønne dahlia


Jeg synes næsten ikke der findes en smukkere blomst end Dahlia. Jeg er vild med dem. De er fantastisk taknemmelige og blomstrer hele sommeren. For år tilbage havde vi sat en del rundt omkring i haven, men hvad vi dengang ikke vidste var, at knoldende skulle overvintre frostfrit, så det blev desværre kun en sommer vi fik fornøjelsen af dem.


Så har der været nogle år, hvor vi vist mest har fokuseret på overlevelse med fire små børn. Haven skulle være for dem og ikke til pynt. Der blev stort set kun holdt ukrudt fra bedene, så de ikke groede helt til. Det skal siges, at haven nok mest er Palles domæne, jeg nøjes med at nyde den. Ikke fordi jeg ikke gerne vil, men det er svært at få lov. Det er vist en slags terapi for Palle, tror jeg. Jeg må dog gerne komme med foreslag og ønsker, men det er Palle der fører de endelige ideer ud. Det gør mig ikke noget, og jeg er ret sikker på, at hvis jeg insisterede, så fik jeg også lov


I år har jeg "fået lov" til at plante nye Dahlia og denne gang i krukker. Jeg kigger til dem hver dag. Vander og nipper og glæder mig over at jeg næsten dagligt finder nye knopper som i løbet af de næste uger bliver til nye store smukke blomster.


På én af blomsterne fandt jeg stilken knækket lidt, nu får den lov at pryde sofabordet til den ikke vil mere. Så kan jeg nyde synes af den, men der lige ryger et par masker af pindende.

4 kommentarer:

 1. Jeg begik samme fejl som dig - fik ikke knoldene op om efteråret, fordi jeg havde travlt med små børn. Men netop i år har jeg også forsøgt mig med Dahlia igen - og ligesom dig i krukker, så kan man da altid stille hele krukken ind i drivhuset eller haveskuret.
  Det er jo netop en dejlig blomst, fordi den blomstrer så villigt.

  SvarSlet
 2. Åh, Irene. Elsker du ikke bare de blomster, og så at de kommer igen og igen. Det er lige netop, det jeg mener. Det er nemmere at sætte krukkerne frostfrit end at grave haven op om efteråret.

  SvarSlet
 3. Ups, jeg glemmer altid at grave dem op, men så tænker jeg at man kan næsten altid få dem i Netto for en ti'er, og sommetider overlever de vinteren i jorden. Men flotte det er de.
  Ang. knapper med link, så send lige din mailadresse til mig, for det kræver en længere forklaring... rosenstrik@mail.dk

  SvarSlet
 4. Åh ja, Dahlia....absolut én af yndlingene her. Plejer at have en del - men når vi nu skal flytte, lod jeg knolde være knolde sidste år...så dem ser jeg nok ikke i år. Gad ikke døje med dem - brugte i stedet alle krukkerne på at 'redde hvad reddes kan' - så i år er de fyldt med stauder og roser og sommerblomster. Og det ser slet ikke dumt ud :-)Men Dahlia skal jeg da afgjort have igen...

  KH Gittemay

  SvarSlet