fredag den 17. august 2012

Lidt strik

fik jeg da færdig inden vi tog på ferie, nemlig min dropsjakke med hulmønster.


Den er blevet rigtig lækker, men desværre er ærmerne lige lange nok. Jeg skal lige prøve at have den vasket igen og så undgå at trække helt så meget i dem. Hvis det ikke går er jeg lidt på den, for den er jo strikket i to stykker, startende fra netop ærmet. Måske kan jeg pille lidt op, så bliver der bare ikke helt så mange striber nederst på ærmet. Jeg er gået lidt i tænke boks. Indtil jeg ved hvad jeg vil bliver den dog brugt, for jeg er altså blevet rigtig glad for den, opbrættede ærmer eller ej. Faktaboks kommer senere sammen med et billede på modellen.

21 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tak, Pernille, jeg er også rigtig godt tilfreds selv.

   Slet
 2. Hvor er den flot, Charlotte - yndig model og skøn farve :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Madame. Jeg faldt selv pladask for modellen og farven et jo én af dem jeg mest er til:-)

   Slet
 3. Hvor er den fin og feminin:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Irene. Der er også så meget maskulint her hjemme hos mig med mand og fire drenge, så jeg prøver at opveje, så der ikke bliver for står ubalance.

   Slet
 4. Jamen, så er du jo med på noderne, Trillemor.!
  Har du ikke lagt mærke til, at i de seneste år har mange modeller (inklusive dem på Sonia Rykiels catwalk) båret striktrøjer med ærmer helt ud til knoerne på hånden? Men når det er sagt, synes jeg, at både for korte og for lange ærmer nemt komme til at se lidt nolde ud, som de siger i Århus.
  Derfor, når du har vasket den, kunne du måske lægge ærmerne ud på et underlag og spænde dem ud til de ønskede mål, inden du presser ganske let, selv om de ligger dobbelt Ellers må du jo leve med at skubbe ærmerne op om albuerne, selv om jeg er enig med dig i, at det vil ødelægge idéen med rillerne lidt.
  I øvrigt en fin trøje, du har strikket. Jeg bliver så glad, når jeg ser, at nogen vover sig ud i andet end slasket jumbostrik. Stor kompliment til dig.
  Happy Knitting
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Jytte. Mode eller ej, jeg synes det er umuligt at lave noget med ærmerne slaskende helt ud over hænderne, så der bliver helt sikkert gjort et eller andet tiltag, jeg skal bare lige finde tid:-)

   Slet
 5. Hold da helt op hvor er den flot ;-)) mønster og garn har været fundet frem til lige netop denne model men så blev jeg i tvivl, det er jeg ikke mere, den må jeg have lavet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Strikkefuglen, jeg skal nok heppe på dig, det er så skøn en model, men pas lidt på med ærmerne, jeg synes altså de er lidt lange.

   Slet
 6. Den ser spændene ud ')
  ja, det er ikke altid nemt med de ærmer,
  Håber du rammer længden.

  Yt

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Yt, det gør jeg. På den ene eller anden måde;-)

   Slet
 7. Smuk, smuk trøje.Jeg glæder mig til faktaboksen, for det er da en model, der gerne må komme på "one-day-maybe" listen. God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, faktaboksen skal nok komme, jeg skal bare lige finde tiden, så der går nok lige nogle dage endnu:-)

   Slet
 8. Hej igen Trillemor
  Da jeg ikke kunne sove i nat og tankerne vandrede rundt, kom jeg til at tænke på din smukke trøje og problemet med de for lange ærmer.

  Det faldt mig så ind, at du kunne korte ærmerne af ved at trække en tråd ud forneden lidt over håndleddet, sætte garn til igen og så strikke borten forneden. Fordi det er en model med vrangstrikkede riller, vil det blive så godt som usynligt, når du strikker den første pind som rille, derefter fortsætter med lidt glatstrikning og til sidst den nederste bort.

  Det løser ganske vist ikke problemet med, at der så bliver færre riller; men det skulle vel heller ikke gøre noget, når ærmet bliver kortere.
  Ellers kunne du jo trække den tråd ud helt ope på ærmet, hvor du ønsker, at rillerne skal begynde og så strikke nedad med riller til den ønskede længde. En eventuel forskel i farvenuance, hvis du bliver nødt til at købe nyt garn, vil heller ikke synes, hvis du starter med at strikke en rille.

  Happy Knitting
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine forslag, Jytte:-) Jeg har selv tænkt på at pille op til hvor jeg ønsker rillerne skal starte og så bare strikke det nederste stykke på ærmerne nedad, for som du også skriver, så kan det vel ikke ses, når man starter med en rille:-)

   Slet
 9. P.S. Jeg er også inkarneret tedrikker, og lige som dig synes jeg, at den skal være uden fyld.
  Yndlingsteen, når det skal være 'fint' er en first flush Darjeeling; men til daglig drikker jeg spandevis af grøn Sencha.

  SvarSlet
  Svar
  1. Grøn te er altid godt, jeg kender ikke first flush Darjeeling, men har altid mindst 4-5 forskellige teer i dåserne. Oftest er der en grøn eller roibush med kvæde og så mandelte, som er gemalens foretrukne. De øvrige er lidt årstidsbestemte.

   Slet
 10. Hvor er den fin, din trøje.
  jeg har noget garn liggende, der råber på netop den model men jeg kan ikke finde den på
  Drops hjemmeside, hvilket nummer har den?

  SvarSlet