onsdag den 22. august 2012

Fantastisk og enorm

Er Nidarosdomen. Det er fuldstændig umuligt at tage et billede af hele kirken på en gang. For det første er den enormt stor og for det andet ligger den omgivet af usædvanlig mange store gamle træer. Jeg skal altid lige en tur forbi den når jeg er i Tronheim. Den ligger ikke ret langt fra St. Olavs Hospital, hvor jeg vikarierer. Jeg skal først have vagt i nat, så jeg har haft hele dagen til at kigge lidt rundt og har da også brugt hele dagen med at gå rundt i byen. Jeg er helt ked af jeg ikke har skridttæller med, for jeg kom langt omkring. Tilbage til den smukke kirke, så har jeg endnu tilgode at se den indvendig. En guidet tur koster 60 norske kroner og jeg skal nok finde tid en gang. Måske ikke denne gang, men jeg vil se den på et eller andet tidspunkt, det er helt sikkert. Indtil da må jeg nyde billederne. Det samme må du.

8 kommentarer:

 1. Hvor er den dog imponerende! Det kunne være spændende at se domkirken indvendigt.
  Dejligt at du får gået så meget, når du er vikar i Norge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, jeg er sikker på den er lige så imponerende indvendig og jeg prøver at finde tiden denne gang, det lovede jeg mig selv sidste år:-)

   Slet
 2. Ja, sikke et imponerende byggeri. Min mand har kørt fast Trondheim, så han kender også kirken, og har fortalt om den.
  Go' vagt til dig...

  Kh Britta

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Britta. Mon din mand har set kirken inde fra?

   Slet
 3. Sikke et byggeri, de kunne nu noget dengang for længe siden. Du må huske din skridttæller en anden gang for jeg kan lige forestille mig at det er blevet til rigtig mange. God vagt.

  SvarSlet
 4. Ja, dygtige det var de.

  Jeg er helt sikker på, jeg er pænt over de 10000 man dagligt skal gå som voksen:-)

  SvarSlet
 5. Den er smuk. Jeg husker et af de kongelige bryllupper, som var i kirken. Det var meget imponerende.

  SvarSlet
 6. Ja, Eva, det var i 2002, da prinsesse Märtha Louise og Ari Behn blev gift, jeg husker det også selv:-) Lidt royal er man vel;-)

  SvarSlet