lørdag den 24. marts 2012

Var det virkelig så slemt?

Det var det måske ikke, men jeg blev så forskrækket og kunne ikke falde i søvn igen.

Kender du det? Der er ro i huset, alle sover og du er lige ved at falde i søvn, så ringer telefonen. Man flyver op, er helt rundt på gulvet og adrenalinet suser rundt i kroppen.

Sådan var det hos os kl. 23.30 i aftes. Først én mobiltelefon, da den ikke blev taget, så gik der to-tre minutter og så ringede den næste mobiltelefon. Jeg nåede at tage den og sagde bare: "Hallo...". I den anden ende lød fnisen og et "hvem er det?" Jeg svarede: "hvem er du?" og linien blev afbrudt. Oprevet som jeg var "krakkede" jeg nummeret og fandt ud af det tilhørte en af pigerne fra Oliver, Christian og Frederiks klasse. Jeg besluttede resolut at sende en SMS til forældrene hvor jeg bad dem om at tale med deres barn om at det ikke var ok at ringe til andre så sent på dagen.

Der gik over en time inden jeg var så meget i ro, at jeg kunne falde i søvn igen.

I formiddags mødte jeg så tilfældigt faren, til den pige der havde ringet, da han ser mig, siger han: Var det virkelig så slemt?...

For mig var det. Jeg har en gammel mormor på næsten 87 og min far er hjertesyg og har lige været indlagt, godt nok ikke med hjertet denne gang, men alligevel. Jeg har altid lært og forsøger at lære mine børn, at man ikke ringer til andre sent om aftenen, med mindre det er MEGET vigtigt, så jeg blev forskrækket. Det kan da godt være jeg overreagerede, men jeg synes faktisk ikke det er ok 12 årige ringer til hinanden kl. 23.30 om aftenen, heller ikke selv om det var fredag.

10 kommentarer:

 1. Jeg holder med dig, Charlotte, det er helt uhørt at ringe til nogen på det tidspunkt, med mindre det er meget vigtigt. Jeg kan godt forstå, du blev oprevet og vred.

  SvarSlet
 2. Jeg er helt enig med dig.
  Det villle have klædt pigens far, at tale med sin pige, og bare lige anerkende, at det ikke var ok overfor dig. Selvfølgelig ikke nogen stor sag, men en dejlig anledning til at opdrage på sine børn:)

  SvarSlet
 3. Helt enig med dig - og ærgerligt at pigen forældre ikke kan se, at det ikke er okay
  Kh Karen

  SvarSlet
 4. Hejsa
  jeg kan kun give dig ret, jeg har lært det samme. jeg havde selv en veninde der sendter sms'er når hun stod op og det kunne være kl 0430, med to ældre forældre, får man et chok af format hver gang, dette kunne / ville hun ikke forstå. altså har jeg bedt hende om at slette mit nummer fra hendes telefon. som forældre har man en hvis forpligtelse til at opdrage sine børn, men jeg ser det desværre i mit job dagligt at ego-kulturen er meget fremskreden selv i børnehave-alderen.
  håber at pigens far forstod da du forklarede ham det.
  forsat god weekend.
  Mvh Mie

  SvarSlet
 5. Vi kunne ikke være mere enige. Det er usmageligt, og jeg havde måske forventet, at pigens far havde taget sit ansvar lidt mere alvorligt.

  SvarSlet
 6. Jeg er også helt enig. Man bliver helt rundt på gulvet af at blive vækket sådan.... Måske skulle du lave telefonis med hendes far på din næste nattevagt? (bortset fra at det ville være totalt uopdragent og absolut ikke konstruktivt....)

  SvarSlet
 7. Jeg "leger" med på Christuntes leg: ringe mellem kl.2 og 3 på dagen hvor man ændrer til sommer-/vintertid: " jeg ringer fra Gallup. Vi er ved at undersøge, hvor mange, der har stillet deres ure?".

  Jeg er helt enig med dig, Charlotte: man ringer ikke efter 22, medmindre det er virkelig alvorligt

  SvarSlet
 8. Kl 23.30 er uansett for sent for 12 åringer å ringe hverandre, uansett om det er fredag eller ikke...

  SvarSlet
 9. nej det er ikke ok og jeg forstår din reaktion, vi har gamle forældre, hvoraf de 2 lige er kommet på plejehjem efter et længere forløb med mange tilkald. Hvor jeg tidligere kunne slå sene opkald hen med at det var manden der blev kaldt på arbejde, lyder min reaktion nu "forhåbentlig er det vagt.." og hjertet slår et ekstra slag.

  SvarSlet
 10. Tak for opbakningen. Jeg blev ærligt talt lidt lang i hovedet over den bemærkning fra faren. Særligt fordi vi faktisk har vendt på et forældremøde, at eleverne ikke skal ringe og skrive til hinanden om aftenen. Jeg havde nok forventet, at han havde sagt at han havde talt med sin datter og at de var enige med mig om at det ikke var i orden. Men sådan kan man blive så overrasket.

  SvarSlet