tirsdag den 24. august 2010

Trondheim

er en meget hyggelig og smuk by. Turen er endnu en gang gået til det norske land, hvor jeg igen har vikarieret. Denne gang var det så Trondheim. Jeg har været her en gang tidligere, først på sommeren og dengang havde jeg lidt mere tid og fik taget dejlige billeder. Dem har jeg bare ikke nået at få vist jer endnu. Det kan så passende være nu, hvor jeg har været afsted igen, men ikke havde så meget tid til sightseeing.

Byens smukke og imponerende domkirke - Nidarosdomen - ligger lige ned til elven Nidar og der er lange stisystemer og broer rundt langs elven som bugter sig gennem dalen og deler byen på flere måder. Det er meget smukt.

Et fantastisk bygningsværk

Jeg gik langs elven bag om kirken og hen mod den gamle bydel. Det kan næsten ikke beskrives, hvor smukt der var, det er bestemt en by der er et besøg værd.

Herunder er en af de gamle broer, som forbinder den gamle bydel med den nye.

Herunder lidt sommer stemning.

Jeg gik op til en gammel fesning, som lå højt bag den gamle bydel. Herfra var en fantastisk smuk udsigt over byen og den gamle domkirke.

Der er smukt i Norge.

5 kommentarer:

 1. Jeg kunne godt blive fristet til at prøve sådan et vikariat en gang, du får set noget både byer men også sygehuse.
  Og Trondheim lyder som en by værd at besøge.

  SvarSlet
 2. Der ser betagende smukt ud!

  SvarSlet
 3. Hvor er det smukke billeder du har taget! Jeg er vild med den smukke norske natur, men jeg har ikke set Trondheim før, du nu viser billeder.
  Domkirken er imponerende, og jeg ville have troet, den var fotograferet i Frankrig eller Spanien. Jeg har besøgt Norge på alle tider af året, og det er altid en dejlig oplevelse n:-)

  SvarSlet
 4. Lene, det er bestemt et besøg værd at tage til Trodnheim og derudover synes jeg der er spændende faglige udfordringer i at arbejde i Norge.

  Irene, billederne lever slet ikke op til virkeligheden, der ER smukt:)

  Madame, jeg har kun indtil nu oplevet foråret og sommeren og jeg er ikke blevet skuffet. Jeg tager gerne afsted igen og specielt gerne til Trondheim.

  SvarSlet
 5. En nydelig blogg og et flott innlegg med reklame om min hjemby!

  Kun enn liten saksopplysning: Elven heter Nidelven, og Nidaros var det gamle navnet på byen Trondheim.

  SvarSlet