fredag den 11. juni 2010

Bluse med 3/4 ærmer

Så kan jeg med stolthed præsentere min grønne bluse. Endelig er den færdig og vasket og jeg er ikke sikker på den kommer af igen foreløbig. Den sidder perfekt og jeg ved jeg bliver rigtig glad for den. Farven er skøn her i sommertiden.

Jeg har strikket den i Brilla fra Filatura Di Crosa. En italiensk garn som består af 42% bomuld og 58% viskose. Løbelængden på 50 g er ca. 110 meter. Oprindeligt er den strikket i Americano fra Lana Grossa, en 100% bomuldsgarn, som løber 120 meter på 50 g. Jeg har strikket str. 44/46 og har brugt ca. 620 g.

Skulle du have fået lyst til at strikke denne skønne bluse, har jeg har forsøgt med en oversættelse. Er der noget du ikke forstår, kan jeg kontaktes på mail.

BLUSE MED 3/4 ÆRMER

str. 36/38 [svarer til brystmål på 84-88 cm]

str. (44/46) [svarer til brystmål på 100-104 cm]

Materiale: 450 (550) g "Americano" (100% bomuld, løbelængde = 120 m/50 g) fra Lana Grossa, strikkepinde nr. 3,5 og 6 og hæklenål nr. 3,5, snopind.

Glatstrikning med nr. 6: ret på retsiden og vrang på vrangsiden.

Strukturmønster med nr. 3,5: Maskeantal delbar med 20 + 2 kantmasker (se diagram, hvor blank firkant = ret på retsiden og vrang på vrangsiden, streg i firkant = vrang på retsiden og ret på vrangsiden, trekant i firkant = ret på både retside og vrangside) Det er kun retsiden pindene der er vist i diagrammet. Mellem kantmaskerne gentages de 20 masker fra diagrammet ligesom de 40 pinde i diagrammet fortsat gentages.

Strikkefasthed: I glatstrik 17 m og 22 rækker = 10 x 10 cm. I strukturmønster 26 m og 29 rækker = 10 x10 cm.

Rygstykke: Slå 102 (122) m op på p. 6 og strik 16,5 cm = 36 rækker glatstrikning. Herefter påbegyndes strukturmønster efter diagram, husk at skifte til p 3,5. Efter 27,5 cm = 80 rækker strukturmønster lukkes til ærmegab i begge sider for 1 x 4 (5) m og på hveranden efterfølgende p for 1 x 3, 1 x 2 og 2 (3) x 1 m = 80 (96) m. Når strukturarbejdet måler 45 cm = 130 rækker (48,5 cm = 140 rækker) lukkes de midterste 30 (36) m af til halskant. Herefter strikkes hver side færdig for sig. I halssiden lukkes på hver anden p for 1 x 5 og 1 x 3 m De øvrige skuldermasker sættes på en nål efter 47 cm = 136 rækker (50,5 cm = 146 rækker) strukturmønster.

Forstykke: Strikkes som rygstykket indtil strukturmønstret måler 34 cm = 98 rækker (37,5 cm = 108 rækker) Her lukkes de midterste 16 (22) masker og i halssiden lukkes efterfølgende for 1 x 3, 2 x 2 og 8 x 1 m. Strik til strukturmønstret har samme længde som på rygstykket og sæt maskerne på en nål.

Ærmer: Slå 76 (88) m op på p nr. 6 og strik 10 cm = 22 rækker glatstrikning. På sidste p tages 8 (2) m ind jævnt fordelt = 68 (86) m. Arbejd videre i strukturmønster efter diagram, husk at skifte til p. nr. 3,5. Tæl mønsteret ud fra midten af ærmet. Tag 1 m ud i begge sider på hver 8. p ialt 5 gange = 78 (96) m. Efter 16,5 cm = 48 rækker strukturmønster lukkes til ærmerunding i begge sider for 1 x 4 (5) m og på hver anden efterfølgende p for 1 x 3, 1 x 2, 10 (11) x 1, 3 (4) x 2 og 2 x 3 m. De sidste 16 (26) m lukkes af efter 29 cm = 84 rækker (30,5 cm = 88 rækker) strukturmønster.

Montering: Strik skuldersømmen sammen. Sy eller hækl ærmerne i og sy ærme- og sidesømme sammen. Rundt i alle kanter hækles en opgang fastmasker og en omgang krebsemasker (= fastmasker fra venstre mod højre)

18 kommentarer:

  1. WOW hold da op :-) Din bluse er ikke mindre end SMUK .
    Tusinde tak for at dele opskriften , det er dejligt , jeg har selv jagtet mønstret .
    God weekend .
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hold da op, hvor er din bluse flot... Jeg er helt stum af benovelse...
    Tror da lige at det var noget for mig, bortset fra at jeg ikke er så god til det med snoninger... Men jeg kan rigtig godt li' modellen, så mon ikke jeg kan bruge grundopskriften med et andet mønster...

    God weekend til dig og dine...

    Britta

    SvarSlet
  3. Den er virkelig smuk!
    Flot pasform.

    Ha' en dejlig weekend.

    KH FP

    SvarSlet
  4. Den ble riktig så fin Charlotte, ta en tur inn på min blogg, det ligger noe til deg der:)

    SvarSlet
  5. Hvor er den blevet superskøn, herlig bluse...

    SvarSlet
  6. Garn Moster, snup du den bare, jeg er kun glad for at kunne hjælpe.Tak for komplimenten og god weekend til dig også:)

    Tak Britta. Den er ikke svær og skulle du få problemer med snoningerne, så kan du bare skrive, jeg tror sagtens du kan. Også god weekend til dig og dine:)

    Frau Putz, tak og i lige måde.

    Kristin, nu bliver jeg nysgerrig, jeg kigger forbi.

    Tak, Tineke

    SvarSlet
  7. Det er en supersmuk bluse! Og den klæ´r dig helt fantastisk godt! Et lækkert design med det fine snoningsmønster, det taljerede snit og de brede ærmer. Den kan du kun være stolt af.

    SvarSlet
  8. Tusind tak, Irene, jeg tror også jeg bliver rigtig glad for den. Dejligt at have dig tilbage, håber du har det godt:)

    SvarSlet
  9. Hej Charlotte.
    Den sidder flot på dig. Kan kun gentage fra forleden - flot farve og mønster.

    SvarSlet
  10. Den er superflot! Skøn farve og et rigtig flot mønster. Den klæder dig!

    SvarSlet
  11. Næææh nu har jeg aldrig, den er totalt lækker og sidder fuldkommen perfekt :-) Kan godt forstå, hvis den ikke kommer af igen. Et rigtigt superhit, du kan roligt være stolt :-)

    SvarSlet
  12. Sikke en skøn bluse du har fået ud af det. Total skøn til dig. Takker også for at du deler opskrifter. Men er det helt lovligt, når man tænker på copy-right?
    Merete

    SvarSlet
  13. Den er vildt flot! Faktisk har jeg købt strikkebladet pga. alle dine fine billeder af blusen.
    Men - uha - jeg tror godt nok heller ikke man må lægge en kopi af opskriften ud på sin side, selv om det er rigtig sødt af dig.
    Håber, du får afklaring på det.
    God weekend! (Regnvejr eller ej...)

    SvarSlet
  14. Du ser så smuk med din nye fine bluse. fantastisk farve og flot model. du kan godt være stolt af den og dig selv.

    SvarSlet
  15. Den er superflot og meget, meget klædelig på dig! Den sidder simpelthen fantastisk. Mange tak for opskriften.

    SvarSlet
  16. Tak, for jeres komplimenter. Hvad angår copyright, så ved jeg godt jeg er lidt på en kant, men forespørgsel/ansøgning er fremsendt til rette vedkomne, og får jeg afslag, så fjerner jeg opskriften herfra, men indtil da, ligger den her, selvfølgelig i håb om at den må blive:)

    Tak for at I gør mig opmærksom på problematikken og god weekend til jer alle.

    SvarSlet
  17. Jeg tilslutter mig lige alle de rosende komentarer :-)
    Den er godt nok blevet flot, og passer jo perfekt. Jeg kan godt forstå du har svært ved at få den af :-)
    God weekend !

    SvarSlet
  18. Hvor er den smuk og hvor sidder den flot på dig! Tak for oversættelsen!

    SvarSlet