fredag den 4. december 2009

Hygge i december

December er for mange forbundet med en masse traditioner. Wikipedia skriver følgende om traditioner: En tradition (lat. tradere overgive), er en procedure, som gentages igen og igen, fra generation til generation, år efter år. For eksempel er det nu en tradition i Danmark og mange andre lande at anskaffe et juletræ i løbet af december måned og evt. danse om det, ved fejring af julen.

Overlevering af skrifter,skikke og ord er en tradition, oftest i religiøs sammenhæng, som nedarves fra menneskealder til menneskealder.

Da børnene var yngre og jeg ikke arbejdede i fast aftenvagt, var det nærmest også en tradition hos os, at vi sad sammen om aftenen og så julekalenderen i tv. Det var rigtig hyggeligt. Særligt da det var Pyrus, der flintrede rundt, han var populær her hjemme. Det er jo med mine vagter desværre ikke en mulighed længere, men hvad gør man så. Drengene er jo efterhånden ved at være så store, at de hellere vil ud og spille bold eller lavet forskellige ting på værelserne sammen med hinanden eller kammerater. Det er også fint, men jeg synes nu alligevel det kunne være rigtig hyggeligt med et eller andet vi alle kan være fælles om. I dagene op til december fandt jeg en bog frem, jeg fik for et par år siden. Vi har aldrig fået den læst, men det bestemte jeg mig for at vi skulle i år. Det er "Hyggen" af Lars-Henrik Olsen. En rigtig julehistorie om en gårdnisse og selvfølgelig i 24 kapitler.

Den 1. december kaldte jeg alle sammen og vi satte os til at hygge med "Hyggen". Mine drenge elsker stadig at få læst en god historie højt og var heldigvis vilde med idéen, så vilde at da jeg i går var på arbejdet, da ringede de ind for at få at vide hvor bogen lå, for far skulle læse for dem nu da jeg ikke var hjemme. Jeg havde egentlig ellers forestillet mig, at vi bare tog to kapitler i eftermiddag inden jeg skal møde, men den gik ikke. Nu kan jeg så sætte mig til at læse 3. kapitel for mig selv, hvis jeg ikke vil gå glip af historien:)

Måske det med en bog bliver en ny tradition for os, hvem ved;)

Har I også traditioner i december?

2 kommentarer:

  1. Det er en rigtig god ide og børnene kan jo ofte god lide at få læst højt af de gamle julebøger. Knus Trillemormor

    SvarSlet
  2. Hvor hyggeligt :) God jul...

    SvarSlet