onsdag den 16. december 2009

Smukt

Er vist det ord der dækker bedst. Endelig er der kommet sne. Jeg elsker sne og frostvejr og det er her i den mørke tid, jeg elsker den mest, for den lyser så smukt op. Og så dæmper den alle lydende på en dejlig måde - nærmest beroligende, synes jeg.

Det er ikke kun mig der er vild med sneen, Dina tumler rundt, og finder helst de steder hvor der i forvejen ikke har gået nogen. Jeg fik fat i en lille "frakke" til hende i går, men skal vist se om jeg kan få en hel dragt, for hold da op hvor er hendes pels fuld af "snebjælder", når vi kommer ind igen. Og de er umulige at få ud, de skal bare have lov at smelte, men jeg synes hun bliver så kold det bette kræ.

Ja smukt er det, men det var ellers ikke fordi jeg blev udtalt begejstret, da en af mine kolleger, som mødte ind til nattevagt i går, kom og sagde at hun var glad for at hun var nået frem og at hun ikke skulle ud og køre igen foreløbig, for der var spejlglat - tak, sagde jeg bare. Lige så meget jeg elsker sneen og frosten, lige så meget hader jeg at skulle være nødt til at køre i det vejr, men hjem skulle jeg jo og det kom jeg. Jeg kan så bare glæde mig over, at jeg kun skal på arbejdet 2 dage mere inden jul, og i dag skal jeg med bussen, for Palle skal bruge bilen.

Hvordan har du det med sne og frostvejr?

4 kommentarer:

 1. Nøjagtig ligesom dig:-) Indendøre ser det smukt ud, men at køre bil i det, er jeg rystende nervøs for. Lige uden for den lille by jeg bor i, er der et åbent stykke, der altid fyger til med store snebyger, så vi ofte er afskåret fra at komme videre. Men i dag lykkedes det mig at forcere snedyngerne og køre ind til byen, godt nok kun med en fart af 40km i timen :-)

  SvarSlet
 2. ja, lidt ambivalent. det ser da smukt ud indefra og der bliver lyst og tyst. men, jeg mindes jo fra min barndom oppe på nordkysten når vi måtte få hjælp udefra for at blive skovlet ud af huset når vi var sneet inde, alle morgener må startes med at skovle sig ud af huset indefra, alle biler måtte stå stille i flere uger eller måneder så alle forsyninger måtte bringes hjem på slæde, kort sagt en hulens masse tungt arbejde. og så kan jeg heller ikke lide at köre i det vejr. så jeg er ikke overbegejstret må jeg sige.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 3. Irene, jeg kender godt til det med fygninger, sådan er der også hvor jeg bor, så man skal passe meget på. Heldigvis synes jeg oftest at folk kører fornuftigt, når der er sne på vejene, det er værre, når det "kun" er frost, hvor der også kan være rigtig glat, så er det som om folk bliver mere overrasket over hvor glat det kan være.

  Frida, jeg forstår godt du er ambivalent, det ville jeg nok også være, hvis jeg havde oplevet de samme ting som dig. Men jeg synes også det lyder lidt hyggeligt - at man hjælper hinanden og at tingene går lidt i stå.

  SvarSlet
 4. Charlotte, angående tøj til Dina, så er der jo en strikkebog "Strik til hunde" af Sys Fredens...måske hun lige skulle udvælge sig en lille model derfra??

  SvarSlet