mandag den 29. august 2011

Sybordet

Jeg har altid elsket min mormors gamle sybord. Det har stået i hendes stue altid. Desværre blev hun i en forholdsvis ung alder så plaget af gigt, af hun ikke længere kunne bruge sine hænder til de kreative sysler, men sybordet har hun beholdt. Et par stykker jeg kender har den sidste tid fået de lækreste syborde i Wegner design. En dag kom vi til at tale om min mormors gamle sybord. Ingen har tilsyneladende kendt til min begejstring for bordet, men da den kom min mormor for øre, tilbød hun mig omgående, at jeg måtte hente bordet, hvis jeg ville have det. Om jeg ville. Det blev hentet samme dag og nu står det smukt og pynter i min stue.

Det indeholder en stor kurveskuffe i ruskind nederst, som rummer helt fantastisk.

Og en smallere skuffe med ruminddeling øverst. Behøver jeg at sige, at jeg elsker den sirlige orden jeg nu kan have på mine maskemarkører, strikkepinde, hæklenåle, synåle og alle de andre små redskaber jeg bruger til mit håndarbejde.
Hvordan har jeg dog levet uden... :-)

9 kommentarer:

 1. Hvor er det skønt. Skuer mit øje ikke den skønne syæske fra Netto? Den har fast plads i min strikkekurv.

  SvarSlet
 2. Hvor er det fint! Dejligt med orden på strikke/syremedierne i sådan et smukt gammelt møbel.

  SvarSlet
 3. Det er et smukt bord.
  Min farmor havde et træskrin med små rum i, og jeg elskede at besøge hende og ordne hendes sygrej. Hun havde et flot "stoppeæg" i træ, og lærte mig at stoppe strømper. Det er ikke så aktuelt mere, men det er nu godt at kunne teknikken:)

  SvarSlet
 4. Uha, hvor er det dejligt at få så smukt og brugtbart et møbel hjem

  SvarSlet
 5. Det er utrolig fint og det er skønt at have møbler, der rummer minder :-)

  PS: Din Cecilia er da blevet rigtig fin - så let og blød :-)

  SvarSlet
 6. Nej, hvor er det fint! Kan godt forstå, at du er glad ;-)

  SvarSlet
 7. Susanne, den er lige præcis fra Netto og jeg ELSKER dåser og æsker :-)

  Tak Irene, det har stor affektionsværdi.

  Eva, jeg synes bestemt heller ikke man skal kimse af de gamle håndværker, noget jeg gerne ville kunne, mine drenge er faktsik ret dyre i strømper...

  Lydert, smukt er det og jeg er bestemt ikke ked af at det også har en skøn funktion.

  Det er sandt strikkeheksen, specielt når det er dejlige minder og mht. til min Cecilia så har den allerede været flittigt brugt :-)

  Tak, Dorthe, det er jeg.

  SvarSlet
 8. Hvor er det fint - tillykke med det og dejligt at din Mormor kan glædes over at du er så glad for det.

  Mht. Wegners sybord prøver jeg at fortrænge, at mine forældre havde sådan et fint, fint bord (som jeg i øvrigt elskede at kigge i som barn), men min far smed det ud (!!!) da min mor døde....Tror ikke han anede at jeg syntes det var fint eller for den sags skyld at det var "en Wegner"

  SvarSlet
 9. super flot af din mormor du kan være glad for det. det er meget fint. selv har jeg idag fået et gammelt sybord ligner dit men med kurve under..jeg er osse så glad for mit.
  iøvrigt flot blog du har og gode fotos

  SvarSlet