tirsdag den 13. oktober 2009

Farveleg

Blå er efter min mening en skøn farve. I Wikipedia står der om farven blå følgende: Blå er farven for kærlighed og spiritualitet. Det er troskabens og det hemmelighedsfuldes farve. Også farven for fjernhed (de blå bjerge) og udlængsel. Det er tænkningens farve.

Hals-chakraets farve er blå, der i sit positive aspekt kan symbolisere højere bevidsthed, healingsenergi, i sit neutrale aspekt tænkningen og i det negative fortrængningen. Står for
udtryk, kommunikation, kreativitet og spiritualitet.

Blå amuletter kan neutralisere onde blikke.

Blå betragtes også som selvtillid, men også som uskyld: "han så ind i hendes uskyldige, blå øjne".

Den blå farve er i mange kulturer knyttet til guder og det guddommelige og er symbolet på Guds sandhed og evighed. I den vestlige kultur er blåt Jomfru Marias farve efter hendes blå kappe.
De egyptiske guder og konger bar ofte blåt skæg og paryk, og både i Egypten og Mexico var det farven, der forbandt guderne og det guddommelige. I Egypten tilknyttet himmelguden Amûn.
Blå var også farven på Odins kappe samt farven for de oldindiske guder Vishnu og Krishna.
I Kina symboliserer blåt retningen øst. I Europa er romantikkens blå blomst lig med tankeflugt.
Blåt anvendes af og til i stedet for violet.
I astrologien er stjernetegnet Tyrens farve lyseblå, Skorpionens blå, Skyttens kongeblå og Vandmandens mørkeblå.

Hvorfor nu al den snak om en farve? Det er såmænd fordi jeg er blevet tagget af Gittemay, til at male dagen blå. Jeg skal finde 7 ting i mit hjem i en bestemt farve og min farve er blå. Det er ikke svært for vi har mange blå detaljer hjemme hos os.

Der er min lille blå "selskabstaske", den lille dreng i den blåstribede pyamas, en lille blå niveacreme, en blå perlekæde, en lille blå lysestage, en lille blå moccakop, en kinesisk skål med blåt mønster, mit blå læbestiftsetui,, en blå æske med pebermyntepastiller, min brosche med pigen på cykel i en blå kjole, et stykke lapis lazuli og så mit blå næsehorn.

Da jeg først kom i gang med kameraet, var der ingen grænser for, hvor jeg fandt blåt. En blå liljevase Palle og jeg fik til vores bryllup, en stor blå krukke med låg, en blå glaskugle, en lille reol med porcelænsskuffer fra Nyvraa, de gamle krukker fra min oldemor, nye krukker og gardiner med gæs med blå tørklæder om halsen, en lille blå dug også med gæs, et maleri min morfar har malet til mig i blå nuancer og endelig Carl Larsson børnene på en blå bænk.

For mit vedkommende altså lidt flere end de 7 ting, men i håb om at de gider lege med, sender jeg bolden videre til Charlotte, Frida og Kari. De skal hver især finde 7 ting i farven Rosa (lyserød/pink).

5 kommentarer:

 1. Spændende læsning, Charlotte :-) Og herlige billeder. Din lille kommode fra NyVraa er SÅ herlig :-)

  KH Gittemay

  SvarSlet
 2. Sikke mange smukke ting du har i blåt, Charlotte. Det var spændende at læse, hvad du fortæller om, hvad farven symboliserer.

  SvarSlet
 3. Gittemay, hvis du ikke har været forbi Nyvraa, så skulle du gøre det, de har SÅ mange lækre sager:-)

  Tak, Madame, jeg synes selv det er spændende og jeg tror der er mere mellem himmel og jord end øjet ser:-)

  SvarSlet
 4. Hej Charlotte. Jeg facineres lige meget hver gang jeg læser din blog. Det er helt utroligt det du kan få fanget i hverdagen og få omsat til ting der bare betyder så meget! Dejlig varme ord om en lille ting som "blå".
  Og dine projekter skrider fremad i en fart der er helt misundelsesværdig. Flot flot flot.
  Heidi Behrndtz

  SvarSlet
 5. Tak for de søde ord, Heidi, jeg håber sønnike er blevet frisk igen:-) Fik i øvrigt købt babyuld i Moseby;-)

  SvarSlet