tirsdag den 28. februar 2012

Den lille pige

med Svovlstikkerne.


Vidste du, at det var et eventyr, som blev skrevet af H. C. Andersen, mens han opholdte sig på Gråsten Slot. Måske har du besøgt Gråsten og set, at hun sidder nede midt i byen og kigger op mod slottet. Da vi i sidste uge var i Gråsten måtte vi naturligvis lige en lille tur hen og se det smukke slot. Da vi gik rundt i haven omkring slottet kom vi i snak med en ældre herre. Det viste sig, at han havde været guide i området og han kunne fortælle flere sjove og spændende anektoder. Én af dem var om H. C. Andersens ophold på slottet i 1845. Det siges, at han under dette ophold skrev eventyret under den "tveede eg" i slotshaven.


Den gamle eg med de to stammer står der endnu og den måtte jeg naturligvis også lige forevige. Det var spændende at møde den ældre guide og høre de gamle historier. Jeg skal nok vende tilbage med et par stykker mere.

3 kommentarer:

 1. Ja, det vidste jeg godt - jeg er også opvokset i Gråsten :-)
  Gråsternene er meget stolte af slottet og den betydning det har at de kongelige er på slottet hver sommer.
  Jeg kan fex huske somre, hvor en kronebil var parkeret foran den lokale grillbar og nogle kongelige drenge spillede på flippermaskiner mm derinde...
  :-) Britt

  SvarSlet
 2. Det er spændende med den slags historier - tænk at H.C. Andersen har kigget på det smukke todelte træ for 167 år siden :-) Nej, jeg var ikke klar over, at 'Den lille pige med svovlstikkerne' er skrevet i Gråsten.

  SvarSlet
 3. Britt, det lyder rigtig hyggeligt og det er altså spændende historier:)

  Madame du har helt ret. Jeg elsker den slags historier:)

  SvarSlet