fredag den 19. marts 2010

Bazar

Jeg var i Århus til et møde i sidste uge, sammen med to kolleger. Det var en rigtig hyggelig tur og et godt møde. Da vi skulle hjemad igen spurgte min ene kollega om vi ikke havde lyst til at køre omkring Brabrand til Bazar Vest. Hvad er det spurgte jeg, som åbenbart har tendens til at gå med skyklapper. Hvis andre er lige så uvidende som jeg var, så er Bazar Vest en kæmpe lagerhal, der er indrettet som en slags markedshal, en basar i bedste etniske stil. Det var en stor oplevelse og det jeg var mest fascineret over, var det store grønttorv lige midt i det hele. Aldrig har jeg set så mange og friske frugter og grøntsager samlet på ét sted. Der var rigtig mange for mig helt ukendte grøntsager, som jeg ikke helt havde mod på at prøve, men måske en anden gang. Det var bestemt et besøg værd og der blev handlet massivt ind, inden turen gik hjem til det nordjyske.

En af de ukendte var disse sjove brune rodfrugter, de var fuldstændig lugtfri, men hvad det er og hvordan de tilberedes, det har jeg altså ikke fundet ud af.

Frugter i lange baner.

Forrest i kasserne er friske mandler, dem fik jeg heller ikke smagt, men var fristet.

Det er ikke noget at sige til, at der var svært at vælge.

Endnu en af de for mig ukendte, jeg tror det er en slags courgette.

Det er bestemt ikke sidste gang jeg har været på Bazar Vest, heller ikke selv om det ligger lige over for Gjellerupparken. Der virkede meget fredeligt da vi kom forbi. Og faktisk ved jeg jo heller ikke hvordan der er, jeg har jo min forforståelse gennem hvad jeg har hørt i radio og tv.

3 kommentarer:

 1. Jeg bor omkring 5 km fra Bazar Vest, så vi er tit derude og handle. Det er også et godt sted at handle kød - det er frisk og lidt billigere end hos en alm. slagter. Der er også en rigtig god kinesisk købmand, hvis du skal handle ind til thai-mad, og så har den tyrkiske bager altid nybagt og rigtig billigt brød:-)

  SvarSlet
 2. Bazaren er bare et lækkert sted , jeg var der for et par uger siden og havde bare lyst til at købe hele grønsags markedet :-) De par gange jeg har været der , har det altid været frisk og indbydende... vi er meget sunde i ugen efter et besøg der :-)

  SvarSlet
 3. Irene, jeg misunder dig, tænk at kunne komme forbi bare sådan, i løbet af ingen tid:-) Så godt forbi slagteren, det så lækkert ud, den kinesiske købmand så jeg ikke, den må jeg forbi næste gang.

  Garn Moster, man kan næsten ikke blive andet after sådan et besøg.

  SvarSlet