fredag den 31. juli 2009

Vi hilste på den grimme ælling og julemandens Rudolf

Salzburg Zoo er bestemt et besøg værd. Den ligger i de smukkeste omgivelser i alperne og dyrerne har nogle fantastisk flotte anlæg.

Her ligger bamsefar og snupper sig en morfar.

Rudolf var i sin indhegning og havde et stort flot gevir, de andre rensdyr var smuttet ind i skyggen for at køle sig i de næsten 30 grader vi havde.

Også stenbukkene foretrak skyggen og var meget lidt aktive.

Papegøjeerne kunne tilgengæld godt lide solen, men kommer jo også fra varme himmelstrøj.

Så var der den lille grimme ælling eller med rette den kære svaneunge. Den kølede sig i vandet sammen med en anseelig mængde grønne frøer.

Næsehornene var heller ikke synderligt påvirket af varmen, måske bortset fra lidt aggressivitet over for hinanden, hvad man ikke kan se på fotografier. Men børnene var vældig betagede af hvilke kræfter disse store dyr her. To af dem var noget gale på hinenden, og den ene fik afløb for sine aggressioner ved at skubbe en kæmpemæssig træstamme flere meter væk. Vi var heldige, for vi fik det på videokameraet ligen inden vi løb tør for bånd.

Anders var vild med leguanen, så den måtte bestemt også foreviges.

Ligesom flamingoerne. Flere af dem sov på det ene ben, med hovedet gemt under vingen. Det er mærkelige fugle de flamingoer. Men med smukke farver i fjerdragten. Farver som de får fra deres føde, som primært består af små krebsdyr, rejer og en slags alger, som indeholder det røde farvestof, der aflejres i flamingoernes fjer.

Så kom vi til alpaccaerne. Åh hvor var de bløde. Jeg kunne naturligvis ikke lade være med at tænke på hvilke dejlige garner, der kunne blive af deres uld. Selvfølgelig måtte jeg have billeder af dem også - uha nogle fine striksager der kunne blive af dem:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar