onsdag den 6. juni 2012

Udlængsel

Mon ikke vi alle til en vis grad, har en eller anden form for udlængsel. Jeg tror det. Har man først rejse i udlandet og oplevet en anden skønhed end den vi lever i til dagligt, higer vi efter mere. For vores vedkomne er det Østrig der trækker. Vi elsker det land, med bjergene og dalene og de ualmindeligt venlige mennesker vi har mødt rundt omkring i det. Da vi var yngre talte vi somme tider om at kunne være spændende at flytte til Østrig i nogle år og åbne en frühstückspension eller lignende. Det blev dog altid kun ved snakken, for vi havde ikke modet.

For Louise, som jeg har strikket poncho til, og hendes familie er det en helt anden sag. De tog springet. De skiftede deres trygge, komfortable tilværelse ud med et liv som hotelbestyrer i Vietnam i et år. Jeg er SÅ imponeret, det må have været en fantastisk oplevelse og jeg synes det er utrolig modigt. Tænk at gøre alvor af at forfølge sin drøm. Jeg ved, jeg ikke kunne have gjort det, jeg er alt for meget en "tøsedreng", hvad det angår. Havde heller aldrig modet til at rejse ud som au pair, da jeg var helt ung, selv om jeg fik et job tilbudt i USA, hos noget familie langt ude på min morfars side.


Lige nu er jeg ved at læse Louises bog. Den udkommer i dag og hun fortæller med egne ord, hvordan hun, hendes mand og deres to små piger oplevede det ene år i Vietnam. Det er fantastisk læsning. Jeg synes bogen indtil nu er både spændende, informativ, sød og humoristisk skrevet, den kan helt klart anbefales, om ikke andet så også for at se alle de mange smukke billeder den indeholder. Du kan læse meget mere om bogen og dens tilblivelse lige her eller følg Louise på hendes blog.

Jeg ønsker Louise så meget tillykke med udgivelsen og er rigtig glad for at jeg så heldig at have fået lov til at lære hende lidt at kende.

Til den nysgerrige kan jeg fortælle, at Louises yngste datter, Kristine går i klasse med mine tre yngste drenge og vi har jævnligt glæden af at få Kristine på besøg. Åh, som jeg nyder, når der er piger med hjemme, de fortæller glad og gerne meget mere end jeg kan trække ud af mine drenge, men det er en helt anden historie.

6 kommentarer:

 1. Åhhh tusind tak søde Charlotte for de pæne ord. Hvor er jeg glad for det:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak og det var så lidt, jeg er bare ærlig og jeg er vild med din bog:-)

   Slet
 2. Udelangsel??? Ja jeg har hjemlaengsel.

  SvarSlet
 3. Lin, sådan går det jo så nok, når man har været ude længe nok - mon ikke der alligevel er noget om at ude er godt, men hjemme er bedst.

  SvarSlet
 4. Ude godt - hjemme godt - når du lærer d at balancere mellem udlængsel og hjemlængsel og lærer at være der hvor du er. Lyder nemt - kan i perioder være svært - skriver bog om dette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder spændende Mette. Det er vel generelt vigtigt netop at være der hvor man er og at møde andre der hvor de er.

   Slet