fredag den 29. juli 2011

Hvad skal det mon ende med

Som mor til fire drenge, kan jeg altså godt blive lidt bekymret. Flere og flere kvinder vælger at få børn uden at have en mand. Hvis man, som kvinde vel at mærke, ikke lige kan finde den eneste ene, så køber man sig lidt donorsæd og bliver gravid. Jeg kan som mor jo godt forstå at kvinder gerne vil have børn, men hvad med mændene. De kunne jo egentlig også gå og drømme om småfolk uden at have fundet den eneste ene. Jeg ved ikke helt hvad jeg mener om den udvikling vores samfund har. I bund og grund synes jeg at børn skal have en mor OG en far. Hvis udviklingen fortsætter i samme retning, kunne det jo også måske ende med at de små poder kan købes i en forretning, så kan man jo selvfølgelig selv vælge frit på alle hylder og på den måde har mændene også en chance - nej spøg til side, men hvad skal det mon ende med...

6 kommentarer:

 1. Det finnes mange menn i Norge som har brukt surrogatmødre for å skaffe seg barn. Dēt ideelle er jo to foreldre som kan støtte seg til hverandre i oppdragelsen. Der er vi ikke lenger. Dēt å kjøpe seg litt sæd er jeg imot, ikke fordi jeg ikke unner enslige kvinner et barn. Dēt jeg er imot er at barnet mister tilgang til kunnskap om halvparten av sin identitet og kunnskap om sine gener. Ok sykdom i fam og slikt kan stå på et papir, men menneskene- evt søsken, besteforeldre osv får man jo ikke vite noe om og det er IKKE riktig synes jeg.

  SvarSlet
 2. Takk for støtten etter 22. Juli Gavekort. Den varmer. Og ja jeg er spent på nr 3 selv også :-) knus og kram

  SvarSlet
 3. Uff , jeg skriver på en smarttelefon. Der skal ikke stå gavekort men Charlotte :-(

  SvarSlet
 4. Godt spørgsmål, du stiller der!
  Jeg hørte en fremtidsforsker tale om det i radioen i går. Han sagde, at der er 30 former for familier nu - med papbørn, registrerede parforhold osv. osv. Vi må nok prøve at vænne os til, at børn ikke kun vokser op i kernefamilier. Ha' en dejlig weekend!

  SvarSlet
 5. Nej du, det er lidt indviklet.... Heldigvis bliver de fleste børn da stadig lavet af en far og en mor, selv om der kan være diverse pap-udgaver af familiemedlemmer.
  Et af problemerne, som jeg ser det, er at de her "planlagte" børn bliver mødt med så uendeligt mange forventninger de skal leve op til....

  SvarSlet
 6. Ja, det er et etisk indviklet spørgsmål. Jeg er mere til den gammeldagse standart, men det er kringlet. Godt du tog det op til eftertanke.
  Når jeg får min stationære igen sender jeg dig syposen.

  SvarSlet